Monday, June 15, 2009

Mandag 15/06

Revelje klokka 0545
Frokost 0600
Avreise 0615

Grunnen for denne umenneskligt tidlige morgenen var våre store turplaner for dagen. På grunn av Arches' plassering i en ørken så kan det være en fordel å gå før sola står alt for høyt på himmelen. Første mål på turen var en hike i Devils Garden på 7,5 miles. Turen gikk i magisk terreng og masse arches. På denne turen var nok Landscape Arch den mest imponerende 94 meter langt spenn, og en tykkelse på bare 1,8 meter på det tynneste! Det dumme er at bildene ikke rettferdigjør opplevelsen det var å se dem selv.

Etter å ha brukt litt over 4 timer på denne turen tok vi turen ned til Delicate Arch. Det uoffesiellet symbolet for Utah. Ifølge turbrosjyren skulle dette være en "Vanskelig" tur, på hele 4,8 km tur retur og en høydeforskjell på 125 meter, ikke spesielt utfordrende etter norske standarder med andre ord. Selve archen derimot var ganske ufattelig. Rundt den var et naturlig amfiteater, hvor archen sto helt for seg selv på andre siden av et juv. Ganske ufattelig!

Arches er virkelig en park å anbefale hvis en skal til området, helt sinnsykt!

Etter turen stakk vi til Subway, igjen, og spiste lunch, før vi kjørte til hhv Dead Horse Point og Canyonland National Park. Her var det noen stupbratte Canyons og platåer. Hvis Grand Canyon klarer å overgå dette, så vet ikke jeg hva jeg skal tro på fremover. Her var det masse stup å posere på, og du kjente magesuget ganske godt. Fett.

Etter dette satt vi oss i bilen og vendte nesen mot Canyonville øst for Capitol Reef National Park. Etter 2 timer på veien fant vi ut at vi måtte ha kjørt forbi stedet. Ikke spesielt stort med andre ord. Kjørte en halvtime til og kom frem til Torrey på vestsiden av parken. Litt større by, med hele 150 innbyggere. Etter innsjekk på hotellet fant vi ut at alle resturantene stengte klokka 9, og at det kun var subway som var åpent, og dagens 2 måltid fra kjeden var et faktum.

I tilegg passerte odometeret på bilen 6000 miles, noe som betyr at vi snart har doblet kjørelengden til bilen =)

Nye observerte dyr i dag: Firfirsler, kengururotte, harer, rådyr, klatremus,

No comments:

Post a Comment