Saturday, June 13, 2009

Lørdag 13/06

Etter en rolig kveld i går satte vi i dag kursen mot Salt Lake City. Byen som er kjent for OL og flerkoneri. Før vi dro startet vi med frokost, noe som sto i stil med middagen i går, altså ikke noe spesielt digg. Kan ikke si at Montpelier er en gastronomisk metropol.

De som sier at det kun finnes rette veier i USA har ikke lett spesielt godt. Veiene vi kjørte på i dag gikk opp og ned, og svingte som vi trodde bare norske veier kunne. Utrolig morsomt å kjøre, skulle bare hatt manuell gir i tillegg. Langs veien lå det flust med road-kill. I tillegg til en stor hjort/dådyr/rådyr lå det utallige smådyr. Type katt, kanin osv. Vi vurderte å lage middag av hjortedyret, men det ble med tanken.

Atkomst Salt Lake City ble litt knotete med kun et kart i litt stor målestokk, men mitt innebygde kompass ledet oss trygt frem til hotellet rundt klokka 12. Etter innsjekk tok vi turen til Subway og koste oss med en sub.

Etter litt fysisk føde sto det litt åndelig føde på menyen. Temple Square var målet. Her var det utallige "Søstre" som sto til tjeneste og fortalte villig om historien til denne plassen. Mange utrolig fine bygg her! Tro kan virkelig flytte stein. Vi tok en organisert omvisning hvor vi fikk litt historie om de forskjellige byggene, før vi traff på et par søstre som ga oss en privat omvisning på en del andre plasser på området. Bl.a. verdens største innendørs auditorium, med plass til 21 000 tilskuere. Og dette uten en eneste søyle som hinder sikten for noen. Ganske imponerende bygg.

Etter et par påfølgende forsøk på å omvende oss gikk vi litt rundt i byen og window-shoppa. Middag i dag ble på The Counter, hvis slagord var "Custom made burger", og ifølge reklamen mente Oprah Winfrey at det var verdens beste burger. Opplegget her var altså at du skulle velge alt selv. Størrelse, kjøtt-type, garnityr, dressing osv. Jeg gikk for 2/3 lbs beefburger med rødløk, paprika, salat, bacon, skinke, sveitserost og southwestern-dressing, og angret aldri. Dette var noe helt annet enn McDonalds.

På kveldingen tok vi en kjapp tur ut til Great Salt Lake og så på solnedgangen.

No comments:

Post a Comment